Om os

 

Teateriet er en forening af amatørskuespillere og sangere i alle aldre, som skriver egne forestillinger. Genren er nærmest en teaterkoncert, der spilles i marts måned.


***

I marts, 22 kunne man opleve "KISTEKONCERTEN" i Valgmenighedens Festlokaler.


Vi befinder os i en bedamandsforretning. Her møder vi bl. a. en snobbet bedemand med svær OCD.


Derudover møder vi en miljøaktivist, der er CO2-neutral, en ordblind stenhugger, en meget uheldig kranfører, en bornholmsk politibetjent med hang til ost, en assistent, der kan tale med de døde, og mange flere.


Forestillingen er en hyldest til livet og berører med humor og masser af god musik det store tabu, døden, som vi dog alle er sikre på at stifte bekendtskab med en skønne dag...


***


I marts 2019 kunne man opleve den første selvproducerede forestilling "KUFFERTKONCERTEN".

 

"KUFFERTKONCERTEN" - en musikalsk hyldest til mangfoldigheden.

Et kor i en lille landsby gør klar til aftenens koncert. Medlemmerne i koret er meget forskellige, og hver har sit at slås med. Den konfliktsky korleder, Niels, er ikke til megen hjælp.

 

Der opstår hele tiden konflikter og dårlig stemning, selv om Mor Hanne virkelig prøver at holde sammen på det hele. Simon har efter eget udsagn et utroligt svagt helbred, og Hanne og healeren Lejla (eller Belinda Rosemynte, som hun helst vil kaldes) forsøger efter bedste evne at helbrede den stakkels mand. Rakel mener, det er bedre at bede Gud om hjælp.

 

Johnny og Palle (der altid har en grovkornet vittighed i ærmet) har fået tjansen med at sætte lyd og lys op. De har nogle temmelig skarpe holdninger til folk af anden etnisk herkomst og til homoseksuelle. Cecilie (kaldet Cille) har lige fået barn sammen med sin kone, og er netop kommet tilbage fra barsel.

 

Teenageren Anton kommer kun i koret for at få guitarundervisning hos den pensionerede gymnasielærer, Bent-Erik, som har glemt, at han er blevet smidt ud af koret, fordi han ikke kan huske teksterne. Josefine er tøjdesigner og har sørget for korets kostumer. Hun har boet i Aarhus, men er nu flyttet tilbage til sin fødeby.

 

Rasmus er en glad ung mand, der næsten er færdig som musikpædagog. Han bærer på en mørk hemmelighed, som sladdertaskerne Betinna og Klister-Karen får afsløret på et meget uheldigt tidspunkt.

 

Alligevel fungerer koret, og har gjort det i mange år. Når musikken spiller, glemmer alle alt om uenigheder og konflikter og forsvinder ind i tonernes verden. Mange bryder ud i sang, når de skal udtrykke deres følelser.

 

Men kan det blive ved med at gå? Vil det lykkes koret at gennemføre aftenens koncert?

 

---

 

 

Teateriet hed før Odder Amatør Scene og stod bl. a. bag OdderRevyen